Många av oss pendlar idag med bilen och har behov av att tanka lite då och då. Sedan finns det de som kör land och rike runt med bilen och tankar ännu mer! Det kan vara bra att skaffa ett så kallat bensinkort. Du kan antingen välja ett med kredit, eller ett utan. Nedan så listar vi fem fördelar med att ha ett bensinkort.

Tanka utan kontanter eller bankkort

Fördelen med att ha ett bensinkort är att du då alltid kan tanka, även om du saknar kontanter eller pengar på ditt vanliga bankkort. Du kan med ett bensinkort tanka var du vill, när du vill, men förslagsvis tankar du på den bensinstation som kortet är kopplat till. Det för att få alla förmåner och rabatter.

Ha kontroll över dina bränsleinköp

Fördel nummer två är att du kan ha en riktigt bra kontroll på dina bränsleinköp. Du kan då om du vill begränsa dina bränsleinköp i förhållande till krediten på kortet, eller genom att sätta en egen budget. Du får även varje månad en översikt var du har tankat, för hur mycket och om du har handlat annat med ditt kort.

Handla andra nödvändiga saker

Med ditt bensinkort kan du även handla annat än bara bränsle. Du kan använda den på macken, för att köpa glass, korv, eller andra förnödenheter, så länge det är en bemannad station.

Rabatt på drivmedel

En av de största fördelarna med ett bensinkort är just att du kan få bra rabatt på drivmedel. Hur mycket beror på vad det är för kort du har och hos vilken bensinkedja. Men det blir i slutändan en hel del!

Du kan handla på kredit

Ett bensinkort kan även användas som vilket kreditkort som helst. Du kan därmed använda den även i andra butiker om du har behov av det. Det går även att delbetala dessa köp. Det som kan vara är att du inte får bonus på alla köp. Det har helt att göra med vad för bensinkort du har och hos vem,

Fler bra fördelar med ett bensinkort

Utöver de fem fördelar vi har listat, så har vi faktiskt ett par fördelar till vi gärna vill nämna. Med ett bensinkort har du bland annat tillgång till reseförsäkring samt att det även kan finnas andra bra försäkringar, som en tanka fel försäkring. Sedan har bensinkort även ett poängsystem, så att du kan spara ihop en bonus. Ofta kan denna bytas in mot olika saker.

Jämför bensinkort mot varandra

Om du vill satsa på ett bensinkort så är det ju bra att jämföra dem mot varandra. Dock är det alltid bra att välja utifrån vad det är för bensinstation du har nära dig där du bor. Det ger ju mest valuta för det hela så att säga! Men har du tillgång till flera stationer att tanka på, så är det bra att vara noga med att kolla upp de olika korten och se vad de har för villkor och andra förmåner som du kan ha nytta av.