Idag blir det allt vanligare att man både studerar och jobbar hemifrån, en tendens som vi pratar om lite längre ner.

När du inreder ett kontor i hemmet behöver du bland annat köpa rätt möblemang. Kontorsstolen är ett måste. I många fall lämnar sådana typer av stolar märken efter sig. Där kommer ett passande golvskydd in. Det finns lite olika varianter av golvskydd. Ett alternativ är att köpa en genomskinlig skyddmatta som du placerar under stolen. En annan variant är att införskaffa mjuka möbeltassar.

Att plugga och studera hemifrån

Digitaliseringen har lett till många och olika förändringar i våra liv. Bland annat kan man idag både jobba och studera hemifrån utan några problem. Det går att följa lektioner, ta examen och vara aktiv under föreläsningar utan att lämna sitt hem. När det kommer till att arbeta hemifrån gäller det i princip samma saker. Du kan närvara på en konferens, utföra arbetsuppgifter och lämna in i enlighet med ställda deadlines. För att på ett aktivt sätt kunna allt vi precis nämnt behöver du inreda ett hemmakontor eller plugghörna.

För och nackdelar med ett hemkontor

Att jobba hemifrån innebär både för-, och nackdelar. Låt oss titta på de positiva aspekterna först. Den största är utan tvekan tiden som du sparar in. Du behöver inte ta dig till och från jobbet , något som oftast är väldigt tidskrävande. För barnföräldrar kan en sådan lösning vara ett fantastiskt alternativ som låter dem i lugn och ro lämna av barnen och hämta dem i tid. Lunchpengar som går åt på jobbet sparas in när du jobbar från hemmet.

Den största nackdelen med att ha ett hemmakontor är att många saknar den sociala kontakten, en känsla som brukar dyka upp efter att man jobbat hemifrån några månader. Därför kan det vara bäst att kombinera hemmakontor med att faktiskt närvara på jobbet med jämna mellanrum.