Är på väg att starta företag? Kanske har du en dröm om att bli din egen chef och styra över din tid mer än vad du kan göra idag? Som egenföretagare har du möjlighet att själv välja när, hur och var du ska jobba. Så det finns många fördelar med att driva sitt eget företag. I den här artikeln kommer vi titta närmare på vad du bör tänka på när det är dags att starta bolag. Så häng med!

Att komma igång med den egna verksamheten

Det smidigaste är nästan om du kan starta verksamheten vid sidan om din vanliga anställning. Då behöver du inte ta några som helst ekonomiska risker. Men det kan även finnas nyföretagarbidrag som du kan få från kommunen. Ett annat alternativ är att finansiera starten genom att ta ett sms lån snabbt. Tänk på att kolla upp räntan först och se till att du har råd att betala ränta och amortering. Det kan vara värt det att jämföra olika långivare och banker innan du väljer var du ska låna pengar. Det kan även finnas särskilda lån som banken erbjuder till dig som ska starta företag.

Ansök om f-skatt hos Skatteverket

En av de första sakerna du behöver göra är att ansöka om f-skatt. Det gör du enkelt hos Skatteverket. Det brukar inte ta särskilt lång tid att få din f-skattsedel. Den behöver du för att kunna betala skatt och moms på rätt sätt till Skatteverket. Om du vill kan du ange att du inte kommer göra någon vinst första året. Så slipper du betala in skatt i förväg första året.

Kom igång med marknadsföringen

När du väl har din affärsidé och din marknadsplan färdig är det dags att börja marknadsföra ditt företag. Det kan du göra själv genom att skapa en Facebook-sida eller annonsera hos Google. Ett annat alternativ är att ta hjälp av en konsultbyrå som kan hjälpa dig med marknadsföringen. Det kostar lite mer men det kan de vara värt. Behöver du finansiera marknadsföringen kan du till exempel använda dig av ditt lån.

Lycka till med ditt företag

Att vara egenföretagare innebär många fördelar. Men friheten är nog den största fördelen. Att slippa arbeta 9-17 varje vardag kan innebära en stor vinst för många. Inte minst när det handlar om att få vardagspusslet att gå ihop.

I den här artikeln har vi tittat lite närmare på vad det kan innebära att starta företag och hur du finansiera starten. Förhoppningsvis har du fått med dig en del goda råd på vägen som gör att det känns lättare att komma igång. För det behöver inte vara särskilt svårt eller jobbigt att starta ett företag. Du behöver inte ha en unik idé, det räcker med att det finns en hyfsad efterfrågan på dina tjänster och att du är uthållig och har ett driv.

Lycka till med att starta upp din egna verksamhet, det kommer säkert att gå alldeles galant om du följer våra goda råd i den här artikeln.