Evenemangets succes beror till stor del på förberedelserna. Du börjar med en idé, en vision för evenemanget. Ska det vara en fest, eller kanske ett föredrag ni alla kan bli klokare av, eller ska det vara välgörenhet som står på programmet? Nästa steg är att engagera ett par andra i en arrangörsgrupp. Det är aldrig kul att stå med allting själv. Sätt ihop en grupp med olika talanger. Någon ska stå för budgeten medan andra för att boka lokal, några ska se till så lokalerna är snygga, att det finns stolar osv.

Ekonomin

Budgeten ska på plats. Det finns två sätt att räkna ut detta. Det ena är att börja med vad ni vill arrangera. Är det en speciell föredragshållare ni vill ha, börjar ni med att se vad en kostar. Det kan ni läsa mera här. Hur många måste ni bjuda in för att täcka den kostnaden? Var hittar ni en lokal som kan rymma detta, och vad kostar den. Håller biljettpriset om ni lägger lokalhyran ovan i? Du ser? ni börjar med vad ni vill göra, och sedan ser ni hur ni kan få in så det täcker den kostnaden. Det andra sättet är att titta på vem ni vill bjuda in. Hur många är det, och hur ser deras ekonomi ut? Utifrån detta lägger ni en budget och ser vad det räcker till.

Lokal och marknadsföring

Med budgeten på plats letar ni lokal och fastlägger datum. Se till så att lokalen har de tekniska hjälpmedel ni behöver. Om ni vill ha en föredragshållare som är lite dyr, eller ni kanske rentav satsar på en helkväll med flera talare, kanske ni ska titta på eventuella sponsorer. Sedan är det dags för inbjudningen/marknadsföringen. Beroende på eventets storlek. Det är samma princip, hur du gör detta avgör hur många som får lust att komma.