Hur kan man hjälpa sina anställda att röra på sig mer? Att det är lönsamt för företag att ha friska anställda det är nog alla överens om. Och att regelbunden motion är grunden för god hälsa är nog de flesta också rörande eniga om. Men hur gör man egentligen för att det ska bli roligt och enkelt för de anställda att komma igång med sin träning? Ett sätt är att ge de anställda ett friskvårdsbidrag. Men det kan bli ganska mycket pengar om man har många anställda som ska köpa gymkort. Dessutom vet man inte om de anställda verkligen nyttjar sina gymkort. Ett annat och bättre sätt ska vi titta lite närmare på i den här texten.

 

Köp träningsutrustning till kontoret

Genom att köpa in träningsutrustning till kontoret kan de anställda träna på plats på kontoret. Det är en mycket billigare lösning. Dessutom kan du som chef eller företagsägare ha koll på att de anställda verkligen tränar! Några exempel på träningsredskap som du kan köpa är träningsmattor, hantlar, träningsband och yogamattor. Med hjälp av dessa redskap kommer dina anställda eller medarbetare att kunna göra en mängd olika varierade övningar.

 

Dina anställda kommer arbeta mer effektivt

Endast den som mår riktigt bra jobbar effektivt! För att må bra behöver vi röra på oss regelbundet. Det är viktigt med en stark kropp för att orka med ett stillasittande arbete. Annars drabbas man lätt av förslitningsskador eller huvudvärk – och med värk arbetar man inte effektivt. Så se dina investeringar i nya träningsredskap till kontoret som en investering som kommer att löna sig i längden! Dessutom kostar träningsutrustning inte särskilt mycket, så det kommer inte ta särskilt lång tid innan du fått “pengarna tillbaka” genom uteblivna sjukdagar, högre närvaro och effektivare arbete! Glada och friska medarbetare gör ett betydligt bättre jobb än sjuka och trötta!