Driver du ett företag där de anställda har stillasittande arbetsuppgifter? Kanske står de mycket framför ett skrivbord och jobbar? Med rätt iläggssulor till dina anställda kan ni förebygga och behandla problemen.

Stillastående arbete sliter mycket på fötterna. Risken är att fötterna på sikt blir så påfrestande att olika typer av problem kan uppstå som kan innebära stor smärta. Det kan handla om hälsporre, nedsjunken framfot eller något annat problem. När de anställda drabbas av de här problemen leder till ofta till sjukskrivningar vilket kan bli en kostsam historia för dig som arbetsgivare.

Läs vidare om du vill lära dig mer om dessa problem och hur ni på ert företag kan förebygga och åtgärda problemen med hjälp av rejäla och högkvalitativa iläggssulor. Faktum är att ni kan spara mycket pengar på att vara förutseende i detta avseende.

Hälsporre och iläggssulor

Genom att använda högkvalitativa iläggsulor kan ni motverka problemen med hälsporre. Hälsporre uppstår när den viktiga senan i hålfoten har utsatts för alltför mycket påfrestningar. Ofta leder det till smärta vid promenader eller löpning. Om problemen inte går över är det viktigt att besöka eller läkare eller fysioterapeut. Gärna så snabbt som möjligt.

Att behöva lida av hälsporre kan leda till stora problem i vardagen. Många kan få svårt att genomföra sina dagliga aktiviteter, som att delta i arbetet på ett kontor eller sköta vardagssysslorna i hemmet.

Nedsjunken framfot

Ett annat problem som kan leda till mycket smärta är nedsjunken framfot. Nedsjunken framfot innebär att framfotens tvärbåge har sjunkit ned och blivit flackare. Det är vanligt att personer som står och går mycket under dagen drabbas av detta problem. Genom att använda bra sulor kan problemen förebyggas och motverkas. Lär dig mer här. Det finns också andra typer av behandlingar som en läkare eller fysioterapeut kan ordinera.

Nedsjunken framfot kan verkligen vara en pina i vardagen. Det är inget du vill drabbas av och det kan verkligen förstöra vardagen på sikt om problemen inte går över.

Pronation och iläggssulor

Ett annat vanligt problem som många lider av är pronation. Det innebär att man sätter ner foten med en viss vinkel inåt. Om inte detta motverkas med hjälp av bra sulor kan det leda till smärta i både fötter, ben och rygg.

Pronation är vanligt bland löpare och om pronationen ställt till problem och smärta är det klokt att avstå från löpträningen ett tag för att istället ägna sig åt träning som inte belastar foten, så som simning eller cykling. På det sättet kan foten få möjlighet att återhämta sig och vila upp sig. De flesta som drabbas av problem på grund av pronation blir helt återställda.

Vi hoppas att du tar tillvara våra tips och ser till att dina anställda på ditt företag tar hand om sina fötter. Kanske kan du hjälpa dem genom att köpa in iläggssulor till företaget som de anställda får möjlighet att använda.