Vilka tavlor och övriga väggdekorationer skall man välja, när man inreder sitt hem? Den frågan är det många av oss som ställer, när vi flyttar in en ny bostad. Det finns en hel ocean med möjligheter, i form av oljemålningar, tryckta motiv på tavlor och annan konst. De flesta heminredningsbutiker och liknande, erbjuder olika tryckta motiv på tavlor, som man kan pynta väggarna med. Så det kan ibland kännas som en djungel att välja mellan.

Personlig touch

Vår heminredning och vårt hem generellt, avspeglar dem som bor i hushållet. Allt fler intresserar sig för att heminredningen skall kännas personlig, och med ett eget uttryck. Detta utöver att hemmet skall vara funktionellt och trevligt att bo i. Et enkelt sätt att sätta sin egen personliga touch på heminredningen, är utsmycka väggar mm. med bilder som man själv har tagit med sin egen kamera. Exempelvis har man kanske ett favoritmotiv från en resa eller i sin hemstad. Om man tar ett foto av motivet med en kamera, som har hög upplösning, så ger det många möjligheter. Man kan lämna in fotot till en specialist, som trycker upp bilden på en canvas duk. På så sätt får man en personlig tavla att pynta väggen med.

Mindre bilder kan du skriva ut själv

Om de tavlor man tänker sig är i A4 storlek eller mindre, så kan man själv skriva ut bilden. På så sätt kan man spara en del pengar. Fotoskrivare har idag blivit ganska billiga, och har du t.ex. en Canon skrivare så kan du finna billiga Canon skrivarpatroner med bra kvalitet via länken. Man bör dock också se till att man skriver ut på ett fotopapper, om resultatet skall bli riktigt bra. Om man har ramar som är lite större än A4, så kan man använda en A4 bild centrerat i en större ram med enfärgad bakgrund. Det kallas ”passepartout” och kan vara ganska effektfullt. Motivet kommer i ökat fokus, och en serie foton i ett tema, med varsin passepartout-ram ser både modernt och stilrent ut, samt ger en personlig touch.