Uppnå ett friskare och mer välmående hår genom att välja rätt tillbehör och verktyg.

Skonsamma tillbehör

Se till att du har bra produkter till ditt hår. Genom att använda skonsamma produkter kan du bidra till att förhindra skador och främja hårets naturliga skönhet. Borstar och kammar som är skonsamma mot hårbotten och håret är viktiga för att undvika att håret bryts eller skadas. Var noga med att använda handdukar som inte sliter på håret och visste du att ett örngott av bambu är det ultimata valet att sova på för ditt hår? Bambu är skonsamt mot så väl hår som hud och är dessutom hållbart, antibakteriellt samt temperaturreglerande.

Att vårda håret på rätt sätt är avgörande för att bibehålla dess styrka och glans. Skäm bort håret med ett fuktgivande balsam eller en hårmask. Dessutom är det alltid en bra idé att undvika att utsätta håret för överdriven värme från hårtorkar och värmestylingverktyg, eftersom detta kan orsaka ytterligare skada och göra håret mer bräckligt.

Lufttorka håret

När vi pratar om hår finns det några gyllene regler att komma ihåg, och en av de mest kritiska är att håret är som mest ömtåligt när det är blött. Trots att det är lockande att kamma eller borsta håret omedelbart efter duschen, är det bästa du kan göra att vänta tills det är torrt. Håret blir mycket mer känsligt när det är blött eftersom det är mer sträckbart och mindre elastiskt. Det innebär att det lättare kan brytas av eller skadas om det hanteras felaktigt. I stället för att forcera igenom det blöta håret med en borste eller kam, prova att använda en bredtandad kam eller en mjuk borste speciellt utformad för vått hår. Det är också en god idé att börja från ändarna och arbeta dig uppåt för att undvika att dra och skada håret. Nästa gång du hoppar ur duschen, använd gärna en mikrofiberhandduk och låt sedan håret lufttorka. Ditt hår kommer att tacka dig genom att vara starkare och mer hälsosamt i längden!