LED är något som allt mer tagit över lampmarknaden och det är inte så konstigt! Det finns ju grymt många fördelar med att använda LED lampor. Du som vill köpa en led lampa eller flera, du kan göra det på https://www.lampornu.se/led-lampor. En stor fördel med led lampor, det är att de är energieffektiva! En ledlampa förbrukar 80–90% mindre energi än glödlampor. Sedan har de en grymt lång livstid! De äldre glödlamporna sa pooff allt för jämnan, medan det dröjer väldigt länge tills det är dags att byta dina ledlampor. Man räknar med att en LED lampa har en livslängd på mellan 15 000–50 000 timmar, alltså mellan 2 och 10 år! Jämför det med en vanlig som höll cirka 1000 timmar, eller en månad.

Många fördelar att välja LED lampa

En riktigt bra fördel som en led lampa har, det är att den genererar ingen värme. Den blir aldrig så varm som en vanlig glödlampa kunde bli. De kan släppa ut lite värme, men oftast ingen alls. När LED kom, så fanns de endast i en ljus, kall vit färg. Så är det inte längre, utan de finns att hitta i en mängd olika färger och temperaturer.

LED lampor är även miljövänliga och det just på grund av att de har en lång livslängd, är energieffektiva samt att de inte heller har något giftigt kvicksilver i sig. Tänk bara på att de ändå inte kan slängas i hushållssoporna. Led lampor återvinns som elektronikskrot/ljuskällor. Så lägg dem i rätt behållare!

Byt ut alla lampor till LED

Om du ännu inte har bytt ut alla dina lampor till bara LED, gör det nu! Du kan hitta en massa olika LED lampor hos Lampornu. Där finns det mesta inom just LED. Bland annat led lampor och led armaturer så väl som lysrör med led.